Plezier Tijd
Image default
Anders

3 onderwerpen die zich lenen voor animatie

3 onderwerpen die zich lenen voor animatie

Toegegeven! Er zijn onderwerpen die zich beter lenen om er een animatie over te maken dan andere. Of soms is het onderwerp op zich wel geschikt, maar zijn er betere middelen om in te zetten dan animatie. In deze blog gaan we in op 3 onderwerpen die heel geschikt zijn om er animaties over te maken.

Waarschijnlijk heb je inmiddels al wel ergens gelezen dat animaties heel goed geschikt zijn om complexe onderwerpen op een eenvoudige manier aan je doelgroep uit te leggen. Vaak gaat het dan om onderwerpen waar de gemiddelde consument niet of niet heel vaak mee te maken heeft, maar het kan ook complex zijn omdat het een onderwerp betreft dat zo diep wordt uitgelicht dat het vooral voor experts op dat gebied of vakidioten interessant is. Waar moeten we aan denken?

Laten we eerlijk zijn, het regelen van financiële zaken is voor veel mensen geen gesneden koek. Denk bijvoorbeeld eens aan het kopen van een huis. Hoe vaak doet de gemiddelde Nederlander dat in zijn leven? Wat komt er een hoop financieel gedoe bij kijken. Het is helemaal niet erg als je niet precies weet hoe de vork in de steel zit. Je moet een hypotheek afsluiten, allerlei toeslagen betalen, het wordt al snel onoverzichtelijk. Het perfecte onderwerp om een korte animatie over te maken. Zet overzichtelijk op een rijtje wat er moet gebeuren, wat die stappen inhouden en hoe de doelgroep het het best aan kan pakken. Verwijs ze aan het eind van de animatie door naar andere bronnen voor gedetailleerde informatie. Maar de basis is nu duidelijk als het goed is. 

Voor bijna alles is tegenwoordig wel een computerprogramma of online tool te raadplegen. Of het nu gaat om het ontwerpen van je eigen flyers, het fotoshoppen van je vakantiefoto’s of het bekijken hoe goed je website presteert met een analytische programma.

Super handig natuurlijk, maar deze programma’s of tools zijn niet altijd even gebruiksvriendelijk en soms best complex. Hoe ideaal is het dan om met behulp van een animatie heel eenvoudig en overzichtelijk aan te geven wat de mogelijkheden zijn die men tot zijn beschikking heeft. Immers, beelden zeggen meer dan woorden.

Stel, je bent een echte koffiefreak en hebt net een prachtige koffiebonenmachine gekocht, maar hij is nogal complex en er zit een handleiding bij die zo dik is dat de bijbel erbij in het niets valt. Ga je die dan van A tot Z doornemen? Nee natuurlijk niet! Je gaat online kijken of er ergens een instructieanimatie te vinden is. Logisch ook! Dat gaat veel sneller en het is ook nog eens een stuk behapbaarder.

Hulp nodig bij jouw animatie? (Heading 2) Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van jouw animatie? Geen probleem! Neem eens vrijblijvend contact op met Donker Media, dan bekijken we samen hoe we het best aan de slag kunnen gaan.