Plezier Tijd
Image default
Anders

Hoe een baby te tekenen

Een van de belangrijkste dingen die je moet overwegen bij het tekenen van een baby, zijn hun gelaatstrekken. Hoewel ze lijken op volwassenen, hebben pasgeborenen verschillende kenmerken. Hun gezicht is bijvoorbeeld anders gevormd dan dat van een volwassene. Er zijn een paar manieren om de gelaatstrekken van een baby te tekenen. Voor een goed begin moet je beginnen met het bepalen van de grootte van het gezicht. Het hoofd van een pasgeborene zal rond zijn en zal twee cirkels aan de bovenkant hebben, een grote en een kleine. De kleinere fontanel moet verder naar achteren liggen en de andere helft van het hoofd bedekken.

Om te beginnen met het tekenen van een baby, begin je met het identificeren van de gelaatstrekken. Als je een pasgeborene tekent, moet je het hoofd en de armen aan de bovenkant en de onderkant van de oren onder de lijn-cd plaatsen. De opening van de mond moet zich tussen EF en CD bevinden. De GH-lijn markeert de onderrand van het kaakbot. Gebruik dit als een gids om de gelaatstrekken van een baby te tekenen.

Om detail aan het hoofd toe te voegen, moet je een gebogen lijn maken tussen de gebogen lijnen van het oor. Het had gekartelde punten moeten hebben. Herhaal dit proces voor de benen. Ten slotte kun je een gebogen lijn over de buik van de baby trekken. Teken met een potlood een cirkel rond het lichaam. Teken vervolgens de benen en armen. Dit zal de vorm van het lichaam van een kind creëren.

Het gezicht van een pasgeboren baby bestaat uit drie hoofdonderdelen: een hoofd, armen en benen. Je moet beginnen met het tekenen van het hoofd, de armen en de benen voordat je het lichaam aanpakt. De neus moet gebogen zijn en passen tussen de lijn MN en OP. De kin is een goed punt om een tekening te beginnen, maar het is niet betrouwbaar omdat de meeste baby’s een dubbele kin hebben. Om de kin te tekenen, moet je de gebogen lijnen van het oor gebruiken.

Het hoofd en de armen zijn de belangrijkste onderdelen van een pasgeboren baby. Voeg vervolgens de benen toe en vervolgens de voeten. Zodra je klaar bent met het tekenen van het hoofd, is de volgende stap om de rest van het lichaam te tekenen. Uiteraard wil je de baby er zo symmetrisch mogelijk uit laten zien. Dit is het enige deel waar je zeker van moet zijn. En vergeet niet om de ogen en oren op te nemen, omdat dit de belangrijkste onderdelen van een baby zijn.

Het lichaam van een pasgeborene is erg complex, maar er zijn enkele richtlijnen die je kan volgen om de tekening er zo echt mogelijk uit te laten zien. Je moet beginnen met eerst het hoofd en de armen te tekenen. Voeg vervolgens de benen en armen toe. Daarnaast moet je ook de voeten en het hoofd van de baby tekenen. Je moet dan doorgaan met het toevoegen van de rest van het lichaam. De ogen zijn meestal het belangrijkste onderdeel, dus vergeet niet om ze op de bovenkant van de tekening te plaatsen.Lees verder op onze baby blog