Plezier Tijd
Image default
Anders

Je haar beschermen tegen hitte: 3 tips om schade te voorkomen

Je haar beschermen tegen hitte: 3 tips om schade te voorkomen

Hitte-stylingapparaten zijn een geweldige manier om de perfecte look te bereiken, maar ze kunnen je haar droog, broos en vatbaar voor breuk maken. Het goede nieuws is dat je een aantal eenvoudige stappen kunt nemen om je haar te beschermen tegen hitteschade. Lees dit informatieve blogartikel voor drie tips om je haar te beschermen tegen hitteschade, zo voorkom je dat jouw kapsel geruïneerd wordt.

 

Gebruik een hittebeschermend product vóór het stylen

Voordat je hete gereedschappen op je haar gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je een product gebruikt dat speciaal bedoeld is om het te beschermen tegen hitte. Zoek naar producten met ingrediënten als siliconen, die een barrière vormen tussen je haar en de hittebron, en tevens glans en stevigheid geven. Als je deze producten gebruikt, zorg er dan voor dat je ze gelijkmatig over je hele hoofd aanbrengt, zodat alle lokken beschermd zijn. Wij raden je van harte de EIMI Thermal Image of Invigo Volume Boost van Wella Professionals aan!

 

Kies de juiste temperatuurinstelling

Verschillende kapsels vereisen verschillende temperaturen, maar kies bij twijfel altijd de laagste stand waarmee je je haar nog effectief kunt stylen. Zo houd je de temperatuur van het gereedschap op een niveau dat geen schade of breuk veroorzaakt. Als je niet zeker weet welke temperatuur het beste is voor de stijl waar je voor gaat, overleg dan met een professionele hairstylist die advies kan geven op maat van jouw specifieke behoeften en zorgen. Niet elk haar is hetzelfde en professionals kunnen vaak een betere inschatting maken dan jijzelf. 

 

Vermijd over-styling

Hittestyling is veel schadelijker als je het te vaak of op een te hoge temperatuur doet. Probeer heet gereedschap niet elke dag te gebruiken en als je het toch gebruikt, houd de temperatuur dan laag en laat het niet te lang aanstaan (bijvoorbeeld niet langer dan 15 minuten). Probeer bovendien tussen de stylingsessies door pauzes in te lassen met beschermende stijlen zoals vlechten of knotjes, zodat je haar de tijd krijgt om te herstellen van het eerdere gebruik van een heet gereedschap, zonder dat je aan stijlopties inlevert!

 

https://www.salontopper.nl