Plezier Tijd
Image default
Anders

Waarom kiezen voor een olijfboom?

De olijfboom is al eeuwenlang een iconisch symbool van de mediterrane cultuur. Niet alleen is de boom bekend om de historische en religieuze betekenis, maar ook om de unieke uitstraling. Steeds meer mensen kiezen voor een olijfboom in hun tuin of op hun terras. Maar ook binnenshuis wordt de olijfboom populair! Wij leggen je uit waarom.

 

Uitstraling van de olijfboom

Met de karakteristieke stam en dikke grijsgroene bladeren straalt de olijfboom tijdloze schoonheid uit. De boom voegt elegantie en rust toe aan de tuin, het terras of een kamer. Zeker wanneer de olijfboom in een mooie pot of bak wordt geplant, kan dit iets extra’s toevoegen aan een binnen- of buitenruimte. Of je nou een moderne, klassieke of rustieke stijl hebt, een olijfboom past overal bij.

 

Mediterraan tintje

Een olijfboom kan een mediterraan tintje toevoegen aan de ruimte. Denk aan de landschappen van Zuid-Europese landen zoals Spanje, Italië en Griekenland waar de olijfbomen in overvloed groeien. Een olijfboom in jouw eigen huis of tuin creëert zo dus een gevoel van vakantie en ontspanning. Het hele jaar door wordt je herinnerd aan de Middellandse Zee. 

 

Prachtig in bloei

Naast het kenmerkende uiterlijk van de olijfboom, is deze ook prachtig in bloei. In het voorjaar wordt de olijfboom bedekt met kleine, geurige witte bloemen. Dit vormt een mooi contrast met de donkergroene bladeren. Vaak trekken deze bloemen ook bijen en vlinders aan. Zo wordt het een gezellige boel in de tuin! Na de bloei ontwikkelen de bloemen zich tot olijven. 

 

Onderhoud

De olijfboom heeft maar weinig onderhoud nodig. Ze zijn bestand tegen droge en warme omstandigheden, maar kunnen de kou ook prima verdragen. Ze zijn redelijk winterhard en kunnen tot -10 graden nog prima buiten blijven staan. Over het algemeen hebben olijfbomen niet veel water nodig en kunnen ze goed gedijen in doorlatende grond. 

 

Overtuigd en zelf een olijfboom aanschaffen? Klik hier om een olijfboom te kopen bij My Palmshop.  Met de juiste zorg en onderhoud kan hij jarenlang meegaan en voor veel plezier zorgen! 

 

https://mypalmshop.nl