Plezier Tijd
Image default
Audio

Zo word je een goede drummer

Droom jij van een leven in de spotlights? En wil je het liefst de hele dag jammen en muzikale meesterwerken maken? Dan is een leven als drummer iets voor jou. Om een goede drummer te worden heb je een aantal dingen nodig om succesvol te zijn. Met deze tips word je dat zonder meer!

Een drummer is de muzikale ruggengraat van een band

Geen popband, rock-and-rollband of metalband kan zonder een goede drummer. Een drumbeat is als de hartslag van een nummer; het klinkt consistent door het hele nummer heen en het bepaalt het tempo. Dit maakt een drummer onmisbaar voor vrijwel iedere band. 

Zo zorg je ervoor dat niemand overlast heeft

Ga je achter je dromen aan en heb je drumles genomen? Goed voor jou, misschien iets minder voor je buren. Wil je wel vriendjes met hen blijven, dan is het aan te raden om een geluidscabine in je oefenruimte te installeren. Zo ben je niemand tot last en kun je zo hard drummen als je wilt zonder dat iemand je hoort spelen. Met de geluidscabines op maat van Esmono Sound kun je in iedere ruimte een geluiddempende cabine installeren.

Oefenen, oefenen en nog meer oefenen

Een goede drummer word je alleen door heel veel te oefenen. Drumles zal je hier sowieso bij helpen maar je kunt ook al veel tips online vinden op Youtube. Zo kun je jouw single stroke en paradiddles oneindig oefenen en leren van ervaren muzikanten. Het oefenen is nodig om de techniek onder de knie te krijgen maar ook om je snelheid met het spelen te verbeteren. Maar ook je drum-idolen zijn ooit als studenten begonnen dus als zij het kunnen, kun jij het zeker!

Leer drummen als een pro

Echte ‘drummasters’ hebben veel ervaring opgedaan in verschillende bands. Jij kunt dit ook doen door thuis samen in een band te spelen, maar het kan ook in de vorm van een drumensemble. In een drumensemble speel je met meerdere drummers in een band en wissel je elkaar steeds af door verschillende ritmes te oefenen. Je kunt ook een pro worden door op het podium te gaan staan en op te treden. Hiermee treed je buiten je comfortzone maar leer je wel om te gaan met presteren onder druk. En wie weet, vind je het optreden wel zo leuk dat je vaker optredens boekt om op verschillende poppodia op te treden. Trek dus de stoute schoenen aan en probeer het gewoon!

 

https://esmono.nl/