Plezier Tijd
Image default
Buitenshuis

Dit is wat je moet weten over de trampoline

Bij een trampoline kopen komen er belangrijke beslissingen bij kijken. Zo moet je bijvoorbeeld besluiten of je kiest voor een ronde trampoline of rechthoekige trampoline. Daarnaast is de maat van de trampoline van essentieel belang en moet je de keuze maken of je de trampoline wilt ingraven of op poten wilt hebben. Een aantal van deze beslissingen uitgelicht om de keuze van een trampoline kopen eenvoudiger te maken.

De trampoline op poten of in graven?

Voordat je een trampoline gaat kopen is het belangrijk om te weten of je een trampoline op poten wilt of dat je een trampoline wilt gaan ingraven. Beide opties hebben zo hun voordelen. Eén van de voordelen van een trampoline op poten is dat het heel eenvoudig is op te bouwen en het je weinig moeite kost. Een ander voordeel van een trampoline op poten is dat je de constructie makkelijker kunt verplaatsen. Een inground trampoline wordt ingegraven en is een stuk lager dan een trampoline op poten. Daarnaast valt zo’n trampoline minder snel op in je tuin, is extra veilig door de lagere instaphoogte en heeft een lagere valhoogte. Een ingegraven trampoline ziet er in je tuin een stuk strakker uit.

Waarom je voor een ronde trampoline zou moeten kiezen

Tijdens het kopen van een trampoline moet je ook denken aan de vorm die je wilt hebben. Er zijn diverse soorten vormen trampolines te koop zoals ronde en rechthoekige. De meest verkochte trampoline is een ronde trampoline. De reden waarom mensen zoveel ronde trampolines kopen is omdat het het meest veiligst en het beste is voor kinderen met weinig spring ervaring. De spanning van de veren is bij een ronde trampoline overal gelijk. Dat betekent dat je overal hetzelfde op de trampoline springt. Ander bijkomstig voordeel van het springen op een ronde trampoline is dat je altijd wordt teruggedreven naar het midden. Heb je jonge kinderen dan ervaren zij meestal de ronde trampoline als het meest prettige om op te springen.

Wat zijn de voordelen van een rechthoekige trampoline?

Naast dat er veel ronde trampoline te koop zijn heb je ook de rechthoekige trampoline. Zo’n rechthoekige trampoline neemt minder ruimte in je tuin en dat maakt het ideaal voor als je een kleinere tuin hebt. Naast dat je de ruimte effectief kunt gebruiken bij een rechthoekige trampoline heeft dit type ook een veel strakkere uitstraling. Het staat daardoor een stuk mooier in je tuin dan een ronde trampoline.