Plezier Tijd
Image default
Buitenshuis

Wat te doen als je geen reclame in je brievenbus wilt ontvangen?

Je bent niet de enige als je regelmatig de hoeveelheid reclamefolders en ongewenste reclame in je brievenbus zat bent. Veel mensen willen graag hun postvak vrij houden van ongewenste reclamematerialen. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om dit probleem aan te pakken. In dit artikel bespreken we wat je kunt doen als je geen reclame in je brievenbus wilt ontvangen.

Geen reclame in brievenbus

Een van de eerste stappen die je kunt nemen is het plaatsen van een sticker met de tekst “Geen Reclame” op of naast je brievenbus. Deze sticker geeft duidelijk aan dat je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wenst te ontvangen. De meeste foldersbezorgers respecteren deze sticker en zullen jouw brievenbus dan overslaan bij het bezorgen van reclamemateriaal.

Naast de “Geen Reclame” sticker kun je ook kiezen voor een Nee/Nee-sticker of een Nee/Ja-sticker. Een Nee/Nee-sticker geeft aan dat je zowel geen ongeadresseerd reclamedrukwerk als huis-aan-huisbladen wilt ontvangen. Met een Nee/Ja-sticker geef je aan dat je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wilt, maar wel huis-aan-huisbladen wenst te ontvangen.

Deze stickers kun je gratis afhalen bij jouw gemeente of online bestellen via diverse websites. Het is belangrijk om te weten dat de aanwezigheid van een Nee/Nee-sticker of Nee/Ja-sticker wettelijk gezien verplicht is voor foldersbezorgers en zij zich hieraan moeten houden.

Reclame digitaal ontvangen

In de digitale tijd waarin we leven kun je er ook voor kiezen om reclame digitaal te ontvangen in plaats van fysiek via de brievenbus. Veel retailers bieden tegenwoordig digitale nieuwsbrieven en kortingscodes aan die rechtstreeks naar je e-mail kunnen worden gestuurd.

Je kunt ervoor kiezen om je bij winkels aan te melden voor hun digitale nieuwsbrieven en zo op de hoogte blijven van nieuwe aanbiedingen zonder dat er papieren folders in je brievenbus terechtkomen.

Daarnaast zijn er ook apps beschikbaar waarmee je gerichter kunt aangeven welke soorten reclame je wel en niet wilt ontvangen. Zo kun je zelf de controle houden over de soorten reclame die je interessant vindt.

Een andere optie is om je aan te melden bij Reclamefolder.nl. Dit is een website waarop consumenten kunnen aangeven welke geaddresseerde folders ze wel en niet willen ontvangen. Door je postcode in te vullen op de website kun je specifiek aangeven van welke winkels je geen folders meer wilt ontvangen.

Deze informatie wordt vervolgens doorgegeven aan de desbetreffende retailers zodat zij jouw adres kunnen uitsluiten van hun verspreidingslijst. Op deze manier kun je eenvoudig aangeven van welke winkels je geen reclamefolders meer wilt ontvangen zonder dat je zelf alle retailers hoeft te benaderen.

Als je dus geen reclame in je brievenbus wilt ontvangen zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om dit probleem aan te pakken. Of het nu gaat om het plaatsen van een sticker, het gebruiken van een reclamefilter of het digitaal ontvangen van reclamemateriaal. Er zijn genoeg mogelijkheden om jouw postvak vrij te houden van ongewenste reclame. Wil je meer informatie lezen over dit onderwerp? Lees dan hier verder.

 

https://www.yourmailbox.nl/