Plezier Tijd
Image default
Anders

Dit neem je zeker mee op wintersport

Dit neem je zeker mee op wintersport 

Ondanks de strenge coronaregels is het mogelijk om dit jaar op wintersport te gaan naar Oostenrijk. Check voor je vertrek waar je je aan moet houden. Het is niet leuk om voor verrassingen te staan. Dat geldt ook voor de inhoud van je reistas. Het inpakken van je tas geen eenvoudig klusje. Om je hoofd koel te houden hebben wij een aantal handige meeneemtips voor je. 

Neem een ruime reistas of sporttas mee 

Wanneer je op wintersport gaat kan je nooit te weinig kleren mee hebben. Kies daarom een ruime tas uit je garderobe. Grote kans dat je met de auto of de bus gaat, dus je hoeft geen rekening te houden met gewichtslimieten. Vertrek je met het vliegtuig dan moet je hier uiteraard aan denken. Heb je geen grote tas thuis en ben je van plan er eentje aan te schaffen? Ga dan voor een tas met felle kleuren. Die kan je gemakkelijk terugvinden. Let op de handgrepen van de tas, die moeten stevig zijn. Wieltjes zijn in de sneeuw niet handig, dus dat is geen vereiste. 

Warme kleding 

Op wintersport kan het soms bar koud worden. Trek daarom eerst thermokleding aan. In de meeste sportwinkels is dat te koop. Zorg ervoor dat het ondergoed ademt. De kleding moet niet nat worden van het zweten. Draag daarbij een warm vest. Meerdere lagen zorgen ervoor dat je de warmte vasthoudt. Je kan het vest eventueel uittrekken wanneer je het te warm krijgt. Eveneens bij het vest moet je er op letten dat het van ademend materiaal is gemaakt. De buitenste laag bestaat uit een skipak, of jas en skibroek. De buitenste laag van je kleding moet water- en winddicht zijn. Verder zijn een goede muts, sjaal en handschoenen belangrijk net zoals skisokken. 

Investeer in een skibril 

Ben je van plan om je gewone zonnebril mee te nemen? Denk er nog eens goed over na, want het is verstandig om een echte skibril mee te nemen. Deze biedt bescherming en warmte tijdens het skiën en blijft bovendien beter op je hoofd zitten. Een gewone bril gaat sneller stuk wanneer je valt. En zeg nou zelf er is toch niets mis mee om op het terras de blits te maken met een skibril? Is dat wel een probleem voor je neem dan een gewone zonnebril mee in je waterdichte rugzak

Zonnecrème en lippenbalsem 

Qua zonnecrème kan je het beste gaan voor een crème met factor vijftig. Op hoogte kan de zon je gezicht namelijk flink verbranden. Smeer je van te voren goed in en doe dat nogmaals wanneer je op de skipiste bent. Vergeet de lippenbalsem niet. Lippen zijn gevoelig bij een droge wind en ook wat betreft je lippen moet je oppassen met de UV-straling. Kies daarom een balsem met minstens een beschermingsfactor van vijftien. 

Tot slot mag je dit niet vergeten 

Bovenstaande zaken zijn belangrijk, maar daarnaast is het handig om een telefoon, oplader, deodorant, identiteitskaart, bankkaart, contant geld, toiletspullen en een EHBO-tasje mee te nemen. Eventueel kan je nog pantoffels meenemen voor koude voeten.