Plezier Tijd
Image default
Eten

Gezonde toppings voor toastjes

Ben je de zakken chips ongezonde calorieënbommetjes even helemaal zat? Snappen we, want ze zijn nou niet bepaald bevorderlijk voor de lijn. Gelukkig zijn er ook een heleboel gezonde alternatieven. En het goede nieuws is: ze kunnen allemaal op een toastje!

Toastje met avocado en radijs

Start met de klassieke, maar altijd geliefde, avocado op toast. Plet rijpe avocado in een schaaltje of op een bordje en smeer een dun laagje op een toastje van Jos Poell. Garneer met dun gesneden radijsjes voor een knapperige bite. Deze combinatie is niet alleen rijk aan gezonde vetten en vezels, maar ook nog eens heel lekker!

Hummus en Geroosterde Groenten

Smeer een royale laag hummus op je toastje en voeg daar bovenop geroosterde groenten aan toe, zoals paprika, courgette, of aubergine. Dit levert een boost aan eiwitten en antioxidanten. Heel smaakvol in combinatie met de Toast Krokant van Jos Poell.

Cottage Cheese en Tomaat

Voor een eiwitrijk beleg, kies voor cottage cheese gecombineerd met verse tomatenschijfjes en een snufje zwarte peper. Deze eenvoudige topping biedt calcium en is perfect voor elk moment van de dag.

Pindakaas en banaan

Volgens velen een hemelse combinatie, maar wist je dat deze twee ook heel lekker zijn op een toastje? Voor een zoete, maar gezonde optie, verspreid je natuurlijke pindakaas over je toastje en beleg met bananenschijfjes. Bestrooi met een klein beetje kaneel voor extra smaak. Dit levert een goede mix van eiwitten, gezonde vetten, en potassium.

Gerookte Zalm en Komkommer

Leg een plakje gerookte zalm op je toastje, gevolgd door dunne schijfjes komkommer en een beetje dille. Deze combinatie biedt een hoogwaardige bron van omega-3 vetzuren en hydratatie. En lekker dat ‘ie is!

 

 

https://jos-poell.com/