Plezier Tijd
Image default
Eten

Verrassende borrelhapjes voor jouw feestje

Geen feestje is compleet zonder heerlijke borrelhapjes. Toastjes zijn een geweldige basis voor hapjes tijdens een borrel of feestje. Deze vier borrelhapjes van Jos Poell zullen jouw gasten verbazen en je feestje onvergetelijk maken.

Hartig en zoet: brie met vijgenjam en tijm

De combinatie van brie en vijgenjam op een knapperig toastje is een ware smaakexplosie. Besmeer elk toastje met een dun laagje vijgenjam. Leg hierop een stukje brie en garneer met een klein blaadje verse tijm. De romige brie en zoete vijgenjam vormen een perfecte smaakcombinatie.

Ziltig en romig: gerookte zalm met avocadomousse

Meng rijpe avocado met citroensap, zout en peper en prak het tot een gladde mousse. Neem de tijd om te prakken zodat je een gladde textuur krijgt voor de mousse. Smeer de avocadomousse op toastjes en beleg met een klein stukje gerookte zalm. Garneer met een paar kappertjes en een dille-takje voor een frisse en zoute smaak.

Zacht en nootachtig: carpacciotoastjes met pijnboompitjes

Recepten voor snacks op een feestje moeten bij voorkeur snel te bereiden zijn. Dit receptje valt zeker in die categorie want je hebt al binnen vijf minuten tien van deze toastjes gemaakt. Neem een plat toastje en leg op elk toastje een dun gesneden plakje rundscarpaccio. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, en een paar druppels truffelolie. Maak het af met een draai van de pepermolen en een klein beetje rucola. Deze toastjes zijn een echte traktatie voor liefhebbers van Italiaanse smaken.

Smeuïg met een bite: geitenkaas met rode bieten en walnoten

Meng zachte geitenkaas met een beetje honing en smeer dit op de toastjes. Voeg een plakje gekookte rode biet toe en garneer met gehakte walnoten en een snufje zout. Deze combinatie biedt een interessant contrast tussen de zoete biet en de pittige geitenkaas.

Geniet ervan!

 

https://jos-poell.com/