Plezier Tijd
Image default
Huisdieren

Vloeren en huisdieren

Veel mensen hebben huisdieren. Het kan dan ook nog eens zo zijn dat je merkt dat je vloer sneller vies of kapot gaat door je huisdieren. Je wilt dit graag in de toekomst veranderen maar hoe moet dat? Vaak wil je liever ook een mooie vloer maar wanneer je huisdieren hebt is het zo dat je dit soms moet opgeven. 

Nu zijn huisdieren wel erg leuk en dus wil je absoluut je huisdieren niet opgeven voor een mooie vloer. Gelukkig zijn er manieren om beide te hebben. Een mooie vloer en het behouden van je huisdieren. In deze blog worden er oplossingen uitgelegd. 

Problemen waar je tegenaan kan lopen

Het eerste en meest voorkomende probleem is dat veel huisdieren, voornamelijk honden en katten haren afgeven. Hoe dan ook zal je haren tegenkomen van je huisdieren, tenzij je natuurlijk reptielen hebt. Afhankelijk van de kleur van de vacht van je huisdier, kun je overwegen een kleur vloer te kiezen die kleine hoeveelheden vacht kan verbergen tussen de normale schoonmaakbeurten door. Je kan dan ook materiaal kiezen dat gemakklijk te stofzuigenis, omdat dat de meest efficiënte manier is om kattenharen en hondenharen te verwijderen. 

Vervolgens zijn scherpe nagels aanwezig. Katten zijn dieren die al snel ergens aan gaan krabben wat dus ook beschadigingen kan veroorzaken in de vloer. Honden hebben ook scherpe nagels die vaak over de vloer gaan en wat dus ook voor beschadigingen zorgt. 

Veel vloeren zijn tegenwoordig speciaal ontworpen om krassen te voorkomen, wat de keuzemogelijkheden voor je zou moeten beperken. 

Daarnaast wil je ook graag een vloer die waterbestendig en vlekbestendig is. Wil je bijvoorbeeld een Gietvloer Zaandam kopen, dan ben je bij cicami aan het juiste adres. 

Gelukkig bestaan er ontzettend veel mooie vloeren met alles alles wat je nodig hebt om je huisdieren en je huis tevreden te houden. 

Vinyl

Vinyl is een vloermateriaal die nog steeds enorm populair is, vanwege de betaalbaarheid, duurzaamheid en de mogelijkheid om duurdere vloeren zoals hardhout, tegels of steen na te maken. Vinyl is opgebouwd uit meerdere lagen en heeft een dikke slijtlaag, daardoor is vinyl waterdicht en krasbestendig. Ook is het zo dat vinyl veel verschillende stijlen en kleuren aanbiedt. Kijk dan ook op internet voor wat inspiratie en doe wat onderzoek om meer te leren over het type vloer. Er zijn ook een aantal winkels waar je de vloer kan bekijken om te zien of dat je het ook echt mooi vindt in het echt. de medewerkers kunnen jou dan ook advies geven en al je vragen beantwoorden. 

Tegels 

Een andere zeer duurzame optie die perfect is voor je huisdieren zijn tegels. Het is een ongelooflijke sterke vloer, is bestand tegen krassen en ook nog eens zeer waterbestendig. Dat betekent dat de vloer lang mee kan gaan en gemakkelijk schoon te houden. Wel is het zo dat tegels duurder zijn dan andere vloeren, maar er zijn wel verschillende stijlen en kleuren die variëren in prijs. 

Omdat het zo duur is kan je er ook voor kiezen om alleen bepaalde delen in je huis te vervangen met tegels. Denk voornamelijk aan de ruimte waar de etensbak van het huisdier staat of wellicht waar de kattenbak staat. 

Hardhout

Wellicht heb je hardhout in je huis of wil je dit graag. Ook dit is gelukkig mogelijk. Kies dan wel voor kleur die matched met de kleur van je huisdier. Dit kan dus donker of licht zijn. Zo verberg je beter de haren die er liggen. Ook kan je een soort vloeistof op de vloer gieten dat ervoor zorgt dat de vloer beter tegen krassen kan. Het is wel zo dat hoe minder perfect de houten vloer eruit ziet hoe minder de krassen opvallen. 

https://cicami.nl/gietvloer-zaandam/