Plezier Tijd
Image default
Huisdieren

Elke hond verdient een deken

Een hondendeken biedt veel comfort, zowel in als buiten het huis. Veel gezinnen hebben chaotische routines. Werk, school en nachtelijke activiteiten kunnen allemaal zorgen voor een schok van onvoorspelbaarheid in het leven van je huisdier. Dit zijn essentiële activiteiten in je wereld, maar voor je huisdier zijn ze een bron van stress.

Waarom elke hond een deken nodig heeft

Je hond heeft een plekje nodig om zijn eigen plek te noemen. Wanneer chaos over hen wordt geworpen, hebben ze iets nodig, hoe klein het ook is, waarop ze kunnen vertrouwen om troost te bieden. De deken van een hond is vaak precies datgene wat ze nodig hebben om die bron van comfort te bieden. Als het gaat om het kopen van een hondendeken, is het goed om te weten dat je veel duurzame en comfortabele opties hebt.

Hieronder staan enkele van de redenen waarom elke hond een deken nodig heeft:

  • Een natuurlijk instinct om te nestelen:

Honden hebben basisinstincten die hen zijn bijgebleven sinds vóór de dagen van domesticatie. Ze kunnen bijvoorbeeld rondcirkelen en krabben rond hun slaapplek. Voor hen kan het voelen alsof ze hun comfortabele nest bouwen, of een plek om te rusten voor de rest van de nacht. Een deken geeft ze een natuurlijke plek om hun hoofd in je huis te laten rusten. Ze hoeven niet regelmatig naar deze plek te zoeken als ze een comfortabele, favoriete deken hebben om op te slapen.

  • Houd je hond warm  

Slapen op een deken in plaats van tegels of een hardhouten vloer kan de hond een bron van warmte en comfort bieden op een koude winternacht. Dit geldt vooral als je niet in dezelfde kamer slaapt als jouw hond, of ze niet toestaat op het woonkamermeubilair. Het aanbieden van deze optie aan je dier, vooral op een winternacht, kan gewoon aanvoelen als het juiste om te doen.

  • Blijf kalm in een onweersbui  

Zomerse Onweersbuien kunnen een grote bron van angst voor honden zijn. De schokkend luide knallen kunnen dieren in paniekmodus brengen. Het hebben van een deken voor hen om op te schuilen kan een bron van stabiliteit in chaos bieden.

  • Comfort onderweg 

Reizen is stressvol voor honden. Voor veel dieren wordt de auto automatisch geassocieerd met de dierenarts, wat het moeilijk kan maken om overal met jouw pup naartoe te gaan. Een comfortabele deken maakt elke autorit een minder angstige aangelegenheid.

  • Comfort in onbekende plaatsen 

Gezinnen reizen en gaan op vakantie. Mensen gaan vaak aan boord van hun dieren om vakanties een beetje gemakkelijker te maken. Een favoriete deken kan een permanente herinnering aan thuis en hun ‘favoriete mensen’ bieden. Dit is een andere moeilijke en angstaanjagende ervaring voor honden, en dat gevoel van stabiliteit dat een deken biedt, kan echt helpen.

  • Gemakkelijker te wassen dan een bed 

Dekens zijn vrij eenvoudig schoon te maken. Je kunt ze gewoon thuis in de wasmachine gooien en doorgaan met je dag. Hetzelfde kan niet gezegd worden van veel hondenbedden. Gewassen op de verkeerde instelling en ze kunnen worden vernietigd.

Heeft jouw hond een deken?

Honden zijn berucht om hun dekens. Of het nu thuis of onderweg is, het geeft ze een plek om lekker te knuffelen en comfortabel te zijn. Ongeacht jouw levensstijl, dit is een eenvoudige investering die elke eigenaar van een huisdier kan doen om de kwaliteit van leven voor hun dier te verbeteren. Bij Happy-Animal.nl kun jij verschillende zachte dekens vinden voor je lieve hond.