Plezier Tijd
Image default
Scouting

Wat doen ze bij de scouting?

In het digitale tijdperk zitten kinderen steeds vaker achter een schermpje. Ze zitten op een tablet, telefoon of laptop. Echter wil je ook wel eens dat je kinderen buiten komen, de natuur ingaan, gras aanraken. De meest klassieke vorm van buiten komen in georganiseerd verband voor kinderen is de scouting. Dit heeft alleen een beetje een suf imago. Vooral het woord padvinder helpt daar niet bij. Dit vinden wij echter niet terecht. Daarom wat opheldering over de scouting.

Wat is een scout?

Een scout is iemand van de scouting. Deze mensen gaan samen de natuur in om de boel daar te ontdekken. Gewoon voor vermaak en algemene vorming. Het idee is dat het gezond is voor kinderen om veel buiten te komen en daar ook actief te zijn. Scouting voor kleine kinderen, in de scouting ook wel bevers genoemd, is dan ook bijzonder laagdrempelig. Het komt daarom vaak gewoon neer op buitenspelen met een begeleider erbij. Later komen de kinderen meer in het stramien van de zogenaamde padvinder.

Scouting voor gevorderden

Wanneer de kinderen groter worden, gaan ze van bever, naar welp, naar scout en leren ze steeds meer. Zo leer je planten herkennen, hutten bouwen en navigeren in de wildernis. Misschien zijn dit niet de skills die je alle dagen nodig gaat hebben, maar je hebt wel skills die wellicht ooit van pas komen en je leert in ieder geval een stukje zelfstandigheid. Daarnaast is ook scouting voor de grotere kinderen nogsteeds voor een groot deel op plezier gericht. Zo worden er ook spelletjes gespeeld gericht op skills als boogschieten, denk hierbij bijvoorbeeld aan archery tag. Zo leert je kind niet alleen waardevolle vaardigheden waar het een leven lang plezier van gaat hebben. Ook raakt je kind een stukje energie kwijt waardoor het een tijdje van de straat is en je er daarna thuis geen kind meer aan hebt.

 

https://archerytagsethuren.nl/