Plezier Tijd
Image default
Motorfietsen

Veilig op de scooter rijden doe je zo

Een scooter, voor veel jongeren echt iets om naar uit te kijken. Eindelijk hoeven ze niet meer te fietsen en kunnen ze de nodige kilometers een stuk sneller afleggen. Zo kunnen ze zorgeloos naar school, het werk of naar de plaatselijke voetbalclub. Maar hoe zorg je er nu voor dat je veilig op een scooter kunt rijden? Vooral gezien het feit het verkeer vandaag de dag natuurlijk steeds drukker wordt. Waar je bij het behalen van je rijbewijs misschien wel tientallen rijlessen hebt gehad, is dit bij een scooterrijbewijs natuurlijk een ander verhaal. Om ervoor te zorgen dat je veilig op een scooter kunt rijden, hebben we een aantal tips voor je.

 

Houd je aan de snelheid

In de huidige tijd waar steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets, is het verschil in snelheid tussen deze fietsen en een snorscooter natuurlijk nagenoeg nul. Sterker nog, er zijn ook een hele hoop e-bikes die enkele kilometers sneller zijn dan een bromfiets. Vooral wanneer je een flink eind moet rijden, kan het frustrerend zijn dat je iedere keer wordt ingehaald door een fietser. Toch is het wel van belang dat je je netjes aan de snelheid houdt. Ondanks het feit dat het natuurlijk erg verleidelijk is je scooter te doen laten opvoeren, is dit alles behalve verstandig om te doen.

 

Draag een helm

Wanneer je met de scooter naar je werk of school gaat, is het binnen afzienbare tijd verplicht om een helm te dragen op zowel een snorscooter, als de normale scooter. Waar dit natuurlijk als sinds jaar en dag verplicht is op de scooters met een geel kenteken, wordt dit straks ook verplicht op de scooters met een blauw kenteken. Uiteraard is het heel verleidelijk om je helm op korte stukjes even achterwege te laten, maar heel verstandig is dit niet. Je kunt namelijk en een valbeugel hebben voor het beschermen van je scooter, maar zonder helm heb je uiteraard niets dat je hoofd beschermt. Wees dus verstandig en draag een helm!

 

Tijdens de wintermaanden

Tijdens de wintermaanden is het niet alleen een stuk kouder, maar ook kans op gladheid. Het is dus niet alleen belangrijk een beenkleed scooter te gebruiken zodat je lekker warm blijft, maar ook rekening houden met je snelheid door met name de bochten is ten zeerste aan te raden. Je loopt anders het risico dat je onderuit gaat, met alle gevolgen van dien.