Plezier Tijd
Image default
Anders

Plezier maken tijdens de overgang

Plezier maken tijdens de overgang

Het kan soms best nog wel eens lastig zijn om plezier te leren maken tijdens de overgang. Wanneer je hormonen niet mee werken, maakt dit alles ineens een stuk lastiger. Het is wel belangrijk om nog plezier te kunnen maken als je in de overgang bent. 

Wanneer je plezier wilt maken als je niet goed in je vel zit, is dit best wel lastig. Er zijn wel enkele manieren om zelf aan de slag te gaan om de overgang toch net wat makkelijker te laten verlopen. Zo voorkom je dat straks niets meer leuk is. 

Ontspannen is belangrijk

Ontspannen tijdens de overgang is ontzettend belangrijk. Heb je bijvoorbeeld veel last van opvliegers? Dan is het verstandig om je even te ontspannen en je wat minder druk te maken. Stress is namelijk het laatste wat je wil wanneer je in de overgang bent. 

Bijna alle overgangsklachten zijn wat te verminderen door de dagelijkse stress wat naar beneden te halen. Op die manier voorkom je dat het voor jouw lichaam allemaal net wat teveel wordt. Plezier maken doe je voor je rust en genot, niet om nog meer stress te ervaren. 

Zodra je stress ervaart is het handig om even te gaan zitten en rustig te worden. Ontspan je en kijk het allemaal nog even aan. Aan de hand daarvan kan het allemaal net wat makkelijker worden dan dat het in eerste instantie was. 

Leer iets nieuws

Om plezier te maken tijdens de overgang helpt het soms om iets leuks te gaan doen. Iets leuks kan ook helemaal wat nieuws zijn. Wanneer je iets nieuws leert kun jij je daar op focussen. Je kan iets leren wat je altijd al hebt willen leren of waar je nog niet eerder aan gedacht hebt. 

Hoelang duurt de overgang? Dat ligt eigenlijk bij iedereen verschillend. Daarom kan je net zo goed de tijd nemen om iets nieuws leuk te gaan leren en plezier te gaan maken. Zo voorkom je dat het allemaal een sleur gaat worden. Dit moet je namelijk altijd weten te voorkomen. 

Iets nieuws leren kan je ook samen met iemand anders doen. Op die manier gaan jullie samen iets leuks aan en kan je op die manier weer plezier gaan maken. Het beste is om dan wel aan te geven wanneer je last hebt van klachten en wanneer niet.

Weet jouw eigen rem 

Verder is het tijdens de overgang erg belangrijk om jouw eigen rem te herkennen. Je moet leren voelen wanneer je lichaam te veel en te weinig kan. Plezier maken is ontzettend belangrijk, maar dan moet je wel je eigen rem leren herkennen om te voorkomen dat het teveel voor je gaat worden. 

Iedere vrouw krijgt in haar leven te maken met de overgang. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jouw lichaam zich na die tijd weer op en top voelt. Maar voor die tijd kan je jouw rem al leren herkennen en aan de hand daarvan toch een hele hoop plezier blijven maken tijdens de overgang.